2012. október 29., hétfő

Töltött paprika

Tegnap már igencsak hűvös volt, és úgy gondoltuk, hogy legalább ebédkor érezzük egy kicsit a nyár ízeit. Nagyon szerencsés helyzetben vagyok, mert a ház ura is nagyon szeret sürögni-forogni a konyhában, és remek segítség volt ismét. Kedvencünket, a töltött paprikát készítettük el együtt.



Hozzávalók:

8 db TV paprika
1 db hegyes-csípős zöldpaprika
2 liter paradicsomlé
1 szál  zeller
1 kg vegyes (sertés-marha) darált hús
2 db tojás
2 marék gyorsrizs
1 nagy vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
só, bors, piros paprika

A sűrítéshez:

3 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
pirospaprika


A paprikákat kicsumáztuk (a hegyes zöldpaprikát is), és a hagymát nagyon apróra felkockáztuk. A darált husihoz hozzáadjuk a hagymát, a zúzott fokhagymát, a tojásokat, sót, borsot, pirospaprikát és a rizst. Jól kidolgozzuk. 
Majd lazán megtöltjük a paprikákat, hiszen a rizs a főzés közben megduzzad. Ha marad a töltelékből, akkor gombócokat készítek belőlük.
Egy fazékba beletesszük a megtöltött paprikákat, a gombócokat és ráöntjük a paradicsomlevet és beletesszük a zellerzöldet is. Kevés édesítőt teszek bele (én most folyékony édesítőt használtam). Ha kell, sózom és borsozom. Kb. 3/4 óra múlva megnézem, hogy megpuhult-e a töltelék és a gombóc.
Ha igen, akkor készítek egy laza rántást a szokásos módon, és besűrítem vele a paradicsommártást.
Főtt burgonyával tálaljuk.
Nagyon finom lett a töltött csípős paprika is, úgyhogy legközelebb többet teszünk bele. Ahogy a párom mondta, töltött paprika férfiasan.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése