2012. október 10., szerda

Penne carbonara

Egyik kedvenc tésztaételem a carbonara. Nagyon gyorsan elkészül, és isteni finom. Én így készítem:



Hozzávalók:

1 csomag penne tészta
1 közepes fej vöröshagyma
20 dkg kolozsvári szalonna
3 gerezd fokhagyma
1 kisebb csilipaprika
4 nagy tojás sárgája
2,5 dl főzőtejszín
kb. 12 dkg parmezán sajt
petrezselyem
bors

Felteszem a tészta főzővizét, és ezalatt nagyon apróra felkockázom a vöröshagymát, a fokhagymát, a kolozsvári szalonnát és egy kisebb csokor petrezselymet is felaprítok. A parmezánsajtot pedig lereszelem.
Ha felforrt a tészta főzővize, beleöntöm a tésztát, és hozzákezdek a szószhoz. Egy serpenyőbe kevés olajat teszek és beleteszem a kockára vágott szalonnát. Amikor már üveges, mehet bele a vöröshagyma és a fokhagyma, valamint a csilipaprika. Amíg pirulnak a hozzávalók, a tojások sárgáját kikeverem a tejszínnel, a parmezánnal és az őrölt borssal. A parmezánból egy keveset félreteszek a tálaláshoz. 
Amint egy kis színt kap a hagymás egyveleg, a serpenyő alatt elzárom a lángot és beleöntöm a tojásos-tejszínes-parmezános masszát. Pillanatok alatt besűrűsödik. A kifőtt tésztát leszűröm és összekeverem a mártással. Tálalás előtt belekeverem a petrezselymet is. Tányérokra szedem, és megszóróm parmezánsajttal.

Jó étvágyat kívánok mindenkinek, aki kipróbálja!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése