2013. december 15., vasárnap

Zöldséges tarjás lepény

Szombati vacsink egy finom zöldséges füstölt-főtt tarjás lepény volt, meleg teával.


Hozzávalók:

a tésztához:

25 dkg liszt
13 dkg vaj
1 db nagy tojás
1 nagy csipet só

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd folpackba csomagoljuk, és egy órára betesszük a hűtőbe pihenni. 

A töltelékes részhez:

1/2 kg karfiol/brokkoli vegyesen 
1/2 doboz kukoricakonzerv
25 dkg füstölt-főtt tarja
1 póréhagyma
2 dl tejszín
3 db tojás
10 dkg reszelt sajt
só, bors, étolaj

Egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a karikákra vágott pórét és a felkockázott tarját. Majd megfőzzük a karfiol-brokkoli párost. (Ne legyen teljesen puha)
Kivajazzuk, kevés liszttel megszórjuk a lepényformát, majd kinyújtjuk a tésztát és belesimítjuk. 180 fokon 10-15 perc alatt elősütjük (vaksütés)
A kukoricát összekeverjük a pórés-tarjás töltelékkel, és az elősütött lepényre öntjük, szépen elegyengetjük, majd rárakjuk a brokkolit-karfiolt is.
A tejszínt összekeverjük a tojásokkal, sózzuk, borsozzuk és ráöntjük a zöldségekre. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és mehet a sütőbe kb. 40 percre. 
Finom citromos teával tálaljuk. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése