2013. december 2., hétfő

Juhtúrós sztrapacska

Hétvégén készült ez a finomság is. Egy igazi télies finomság. Könnyen elkészíthető és laktató ebéd varázsolható egy bő fél óra alatt a családi asztalra.

Hozzávalók:

1 kg burgonya
kb. 1/2 kg liszt, de ez függ a burgonyától is
2 db tojás
só, bors
25 dkg kolozsvári szalonna
35 dkg juhtúró
tejföl

Feltesszük a galuska főzővizét, majd felkockázzuk a szalonnát. Majd egy serpenyőben kiolvasztjuk a szalonnát és szép pirosra sütjük.
A burgonyákat meghámozzuk, majd kis lyukú reszelőn lereszeljük. Mi most nem nyomkodtuk ki a levét, mert csak nagyon kevés levet eresztett. 
A burgonyához adjuk a 2 tojást, sózzuk, borsozzuk és annyi lisztet szórunk rá, amivel a nokedlinél kissé sűrűbb tésztát kapunk. Adjunk a tésztához 2-3 evőkanál szalonnazsírt is. Ha kell, öntsünk hozzá kevés vizet is.
Ha felforr a víz, galuskaszaggatóval kiszaggatjuk a sztrapacskát, majd pár percig főzzük. Kóstoljuk meg, mielőtt leszűrnénk, hogy biztos megfőtt-e.
A leszűrt sztrapacskát egy nagy tálba szedjük megöntözzük kevés szalonnazsírral és rámorzsoljuk a juhtúrót is, majd jól elkeverjük.
Tálaláskor megöntözzük finom tejföllel és rátesszük a kisütött szalonnakockákat is. Aki szereti, savanyú káposztával egye, úgy is nagyon finom. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése