2013. december 16., hétfő

Nigella aludt tejes csirkéje francia burgonyával

Szeretem Nigella Lawson receptjeit, most egy finom csirkés fogást hoztam tőle.


Hozzávalók:

10-12 db csirke alsócomb
1/2 l aludttej
1 tk. őrölt római kömény
1 tk. só
1 tk. bors
2 evőkanál méz (Nigella juharszirupot használt)
5 gerezd fokhagyma
4-5 evőkanál olívaolaj

Francia burgonyához:

1,5 kg burgonya
3 dl tejszín
7 dkg vaj
só, bors, szerecsendió
15 dkg reszelt sajt

A páchoz összekeverem az aludttejet a fűszerekkel, a mézzel, a zúzott fokhagymával és az olíva olajjal. Majd a csirkecombokat jól összekeverem a mázzal, és egy éjszakára beteszem őket a hűtőszekrénybe. 
Másnap a sütés előtt a csirkecombokról leöntöm a mázat, és a combokat egy tepsibe teszem. Meglocsolom kevés olívaolajjal, és 180 fokon szép pirosra sütöm őket. 

A francia burgonyához a 1,5 kg burgonyát meghámozom, vékonyan felszeletelem. A vajat megolvasztom, majd összekeverem a tejszínnel, a fűszerekkel. A felszeletelt burgonyát összekeverem a tejszínes keverékkel és egy tűzálló tálba öntöm az egészet. Fóliával letakarva sütőbe teszem kb. 40 percre. Majd megszórom a reszelt sajttal és még 15 percig sütöm, míg a sajt ráolvad és kap egy kis színt. Tálalás előtt picit még pihentetem. 

Végül a finom pipicombokkal tálalom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése