2013. március 28., csütörtök

Joghurtos cornetti

Ha valami gyors és egyszerű nasira vágyunk, ez mindig nyerő. Az ízesítés variálható, a töltelék szintén.


Hozzávalók 8 db kiflihez:

250 gramm liszt
125 gramm epres joghurt (természetesen lehet más ízesítésű is)
125 gramm olvasztott vaj
fél zacskó sütőpor
egy csipet só
1 zacskó vaníliás cukor
1 kisebb tábla csoki v. mogyorókrém

A hozzávalókat robotgéppel összedolgozom, hogy selymes, lágy tapintású tésztát kapjak.
Majd kör alakúra nyújtom - kb. 1/2 cm vastagságúra, és 8 cikkelyre vágom. Minden háromszögbe egy kocka csokit teszek. (Lehet mogyorókrémet is használni, azzal is nagyon finom)
Egyenként feltekerem a kifliket, és sütőpapírral kibélelt tepsire teszem őket.
A sütőt 180 fokra kell előmelegíteni, és ha elérte a hőfokot, beteszem a kifliket sülni. Kb. 20 perc alatt el is készülnek.
Ha kész, még melegen vaníliás cukorral kevert porcukorba forgatom őket. Egy pohár tejjel isteni uzsonna válhat belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése