2013. március 30., szombat

Csilis sárgaborsó-krémleves sült bacon-nel

Sajnos nálunk nem túl sűrűn kerül az asztalra a sárgaborsó, pedig én nagyon szeretem. Ma csípős krémlevesként készítettem el, és sütöttem hozzá szeletelt bacont is.

Hozzávalók:

0,5 kg sárgaborsó (előző este beáztatjuk)
1 sárgarépa
1 fehérrépa
1 kicsi fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 babérlevél
1 kis csilipaprika
2 dl főzőtejszín
10 dkg füstölt szalonna bőrrel együtt
2- evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
ételízesítő, bors

Az előzőleg beáztatott sárgaborsót tiszta vízben feltesszük főni a felkarikázott sárgarépával, fehérrépával, a vöröshagymával és fokhagymával együtt. A főzővízbe tesszük a szalonnát, a babért és a csilipaprikát is (kissé felaprítva) és adunk hozzá kevés ételízesítőt is. Ha megpuhultak a zöldségek, kivesszük a babért és a szalonnát, az olajból és a lisztből pedig laza rántást készítünk, és besűrítjük kissé a levest. Egyet rottyantunk rajta, majd lehúzzuk a tűzhelyről.
Botmixerrel pürésítjük a levest, majd hozzáadjuk a tejszínt. Sült bacont vagy pirított zsemlekockát adunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése