2013. november 30., szombat

Kínai kel és a tészta esete

Egy újabb tésztás gyöngyszemet hoztam, amely bár kevés hozzávalóból készült, de belopta magát a szívünkbe,

Hozzávalók:

1/2 kg durum csőtészta
1 nagy fej lilahagyma
1 kisebb kínai kel
20-25 dkg kolozsvári szalonna v. bacon
3 gerezd fokhagyma
só, bors, csilipaprika (szárított)
20 dkg pizza mozzarella


Mialatt a tészta főzővize felforr, el is tudjuk készíteni a káposztás-szalonnás ragut. A szalonnát felcsíkozzuk, a lilahagymát pedig felkockázzuk. Egy magas falú serpenyőben v. wokban kevés olaj hozzáadásával szép pirosra sütjük a szalonnát, majd hozzáadjuk a lilahagymát és a felaprított fokhagymát. Mikor már kezd üvegesedni, mehet hozzá a csíkokra vágott kínai kel. Sózzuk, borsozzuk, mehet hozzá egy kevés csilipaprika is. Alaposan összekeverjük, és ha szükséges, pici vizet is önthetünk alá. Ha a víz elpárolgott alóla, le is zárhatjuk a lángot a serpenyő alatt.
A kifőtt tésztát összekeverjük a káposztás keverékkel és már tálalhatjuk is.
Reszelt mozzarellával megszórva nagyon finom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése