2013. november 25., hétfő

Csirkés-pórés-kukoricás rizottó

Mostanság sokkal több rizst eszünk, mint burgonyát. És ennek igen egyszerű magyarázata van. Nem nagyon kapunk az utóbbi időben olyan krumplit, amelynek igazán jó íze van. Ma egy finom rizottó volt ebédre, melynek különleges fűszerezése volt.


Hozzávalók:

1 nagyobb vagy 2 kisebb póráhagyma
70 dkg csirkemellfilé
3 gerezd fokhagyma
1 doboz kukorica
1 db TV paprika
1 fél cső csípős zöldpaprika
10 dkg vaj
kevés olivaolaj
50 dkg rizottórizs
kb. 1 liter húsleves alaplé
só, bors
kurkuma, őrölt gyömbér, fahéj

Egy magas falú edényben a vaj és kevés olívaolaj keverékén a csíkokra vágott csirkemellfilét fehéredésig pirítjuk, majd rádobjuk a vékonyan felkarikázott póréhagymát, a felkarikázott paprikákat és a felaprított fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk.
Amikor a póré összeesett, jó szálas, akkor ráöntjük a fűszerkeveréket, melyet kevés húsleveslében kikevertünk.

A fűszerkeverék az alábbi fűszerekből készül:

1 teáskanál kurkuma
1 csipet őrölt fahéj
1 csipet őrölt gyömbér

Majd hozzáadjuk a rizottórizst és a lecsöpögtetett kukoricát is. Jól elkeverjük, majd elkezdjük apránként adagolni a húsleves alaplét. Mindig csak annyit adunk hozzá, amennyit fel tud szívni a rizs. Folyamatosan keverni kell, de megérni.
Ha megpuhult a rizs, lehet tálalni. Mi most füstölt sajttal szórtuk meg, de egy semlegesebb ízű sajttal is nagyon fini.
Jó étvágyat kívánok hozzá!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése