2013. november 10., vasárnap

Gombás-zöldborsós pulykaragu

Viszonylag sok zöldséget eszünk, és nem csak nyáron. Most egy finom ragus fogást hoztam, mely szombatra kitűnő fogás, mert gyorsan elkészül, és utána lehet kimenni a friss levegőre, amíg még nincs nagyon hideg.


Hozzávalók:

60-70 dkg pulykacomb filé
15 dkg kolozsvári szalonna
1 nagy fej fehér hagyma
2 nagy gerezd fokhagyma
1 TV paprika
25 dkg zöldborsó
25 dkg barna csiperke
4 dl főzőtejszín
só, bors, kakukkfű
2 evőkanál liszt
olaj, vaj

Egy nagy serpenyőben kevés olaj-vaj keverékén kissé lepirítjuk a kis kockákra vágott szalonnát, majd rádobjuk a felaprózott hagymát, fokhagymát és üvegesre pirítjuk. Erre a keverékre mehet a kockákra vágott husi. Fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szárított kakukkfűvel. Rádobjuk a kockákra vágott csiperkét és a zöldborsót. Kevés vizet öntünk alá, és puhára pároljuk a husit és a zöldségeket.  Ha kész, és a nagyja leve is elfőtt, megszórjuk a liszttel, átforgatjuk, majd ráöntjük a tejszínt. Kicsit besűrítjük. Párolt rizzsel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése