2013. május 26., vasárnap

Spenótos-juhtúrós-szalonnás tészta

Nagy tésztarajongók vagyunk, és mindig újabb és újabb receptek után kutatok, hogy minél változatosabban kerüljön az asztalra kedvencünk.


Hozzávalók:

1/2 kg orsótészta
1 fej főzőhagyma v. 1 cs. újhagyma
20 dkg bacon v. kolozsvári szalonna
3-4 gerezd fokhagyma
1 piros kaliforniai paprika
1/2 zöld hegyespaprika
25 dkg zsenge spenót (én most bébi spenótot használtam)
3 dl főzőtejszín
25 dkg juhtúró
kb. 5 dkg vaj
só, bors

A tésztához feltesszük a vizet, majd kifőzzük a tésztát.
Közben 5 dkg vajon üvegesre pirítjuk a felaprózott hagymát, hozzáadjuk a felkockázott szalonnát, majd mikor már kissé megpirult, mehet hozzá az apróra vágott fokhagyma, a csíkokra vágott kaliforniai paprika és a hegyes paprika is. Jól elkeverjük, pár percig tovább sütjük őket, majd a megmosott, lecsepegtetett spenótleveleket is hozzáadjuk. Mikor összeesett a spenót, felöntjük a tejszínnel, belemorzsoljuk a juhtúrót, és összeforraljuk. Megszórjuk borssal, sózzuk is (de óvatosan, mert a juhtúró és a szalonna is sós volt) és ha besűrűsödött, összekeverjük az időközben kifőzött tésztával. Jó étvágyat kívánok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése