2013. június 2., vasárnap

Tejfölös-darás pite

Eredetileg Mónika Tejes vaníliás rétesét szerettem volna elkészíteni, de egy kis hiba folytán máshogy alakultak a dolgok. Utólag nem is sajnálom, mert egy nagyon finom kis pite kerekedett a dologból.


Hozzávalók:

2 cs. réteslap
6 db tojás
24 db búzadara
6 dl tejföl
2 cs. vaníliás cukor
24 dkg. cukor v. édesítőszer
10 dkg mazsola
kb. 5 dkg olvasztott vaj
kb. 1,5 dl meleg tej

Egy tepsit v. hőálló tálat vékonyan kikenünk olajjal. 3 réteslapot egyenként behelyezünk a tepsibe úgy, hogy minden réteget vékonyan megkenünk olvasztott vajjal.

Elkészítjük a krémet:

6 db tojássárgáját, 24 dkg búzadarát, 6 dl tejfölt jól kikeverünk, majd mehet bele a vaníliás cukor és a cukor is. A tojások fehérjét pedig kemény habbá verjük.
Óvatosan beleforgatjuk a habot a tojássárgás krémbe, majd hozzáadjuk a mazsolát is, melyet előző nap érdemes beáztatni (esetleg rumba is). Ezután én hagytam 20 percet pihenni, hogy a daraszemek megduzzadjanak.

Majd a krém felét ráöntjük a réteslap rétegre, ezután újabb 3 lap réteslapot helyezünk a krémre, melyeket egyenként megkenünk olvasztott vajjal. Ha nem lenne elég a vaj, használjunk kevés étolajat.
A réteslapok tetejére mehet a maradék krém, melyet befedünk a maradék réteslapokkal. Tetejükre ráöntjük a meleg tejet, és forró sütőben (160-170 fokon)  kb. 40 percig sütjük. 
Még forrón megszórjuk vaníliás porcukorral.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése