2013. április 9., kedd

Sonkás-babos penne tészta

A hétvégén felhasználtuk a maradék húsvéti sonkát, kapott egy kis babos-paradicsomos fürdőt, és isteni finomság kerekedett belőle.

Hozzávalók:

1 csomag penne tészta
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
5 dkg füstölt szalonna
kb. 25 dkg füstölt-főtt sonka
1 doboz hámozott paradicsomkonzerv
1 doboz Borlotti bab (sós lében)
1 teáskanál erős paprika krém
bors
sajt a tetejére

A tésztához feltesszük a főzővizet, majd a füstölt szalonnát felkockázzuk, és zsírjára sütjük. A nagyon vékonyra felszeletelt vöröshagymát a szalonnazsíron megpirítjuk, és rádobjuk a fokhagymát is.
Majd mehet rá a felkockázott sonka  és a paprikakrém is. Kicsit pirítunk rajta, majd ráöntjük a paradicsomkonzervet, melyet kicsit a fakanállal szétnyomkodunk. Erre ráöntjük a leszűrt babot, egyet rottyantunk rajta, végül megszórjuk borssal.  Ha kell, sózzuk is. És kész is. A kifőzött tésztát leszűrjük, és összekeverjük a szósszal. Tálaláskor megszórjuk reszelt sajttal.

Jó étvágyat kívánok!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése