2013. április 7., vasárnap

Diós-szilvalekváros mágnás pite

Még mindig hideg van, mintha nem is tavasz lenne, hanem ősz. Így hát most következzék egy őszies beütésű pite.


Hozzávalók a tésztához:

30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 tojás
1 cs. sütőpor
1 evőkanál tejföl
1/2 citrom reszelt héja és leve
csipet só

A hozzávalókból egy jól gyúrható tésztát készítünk, majd folpackba csomagoljuk és legalább 1/2 órára betesszük a hűtőbe pihenni.

A töltelék hozzávalói:

20 dkg darált dió
20 dkg porcukor
4 tojás (szétválasztva)
2 evőkanál tej
2 dl sűrű szilvalekvár

A tojássárgákat a porcukorral és a tejjel jól kikeverjük, majd a tojásfehérjéből kemény habot verünk.
Majd a habba óvatosan beleforgatjuk a darált diót, majd a cukros-tojásos keveréket.
Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a tészta 2/3-át kinyújtjuk a tepsi méretére. Beletesszük a tepsibe, megkenjük a szilvalekvárral. Erre ráöntjük a diós masszát, majd a maradék tésztából rácsot készítünk a tetejére.
A sütőt melegítsük elő 200 fokra, és ezen a hőfokon süssük a sütit 10 percig, majd mérsékeljük a lángot 180 fokra és süssük készre a pitét. A cukrot én ezúttal fruktózzal helyettesítettem, és nem is raktam bele annyit, de így is nagyon finom lett.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése