2013. április 1., hétfő

Puncsos keksz szelet

Gyorsan megvan, és még sütni sem kell. Igaz, azért a tűzhelyre szükségünk lesz.

Hozzávalók:

Kb. 80 db szögletes keksz (háztartási v. egyéb)
1 zacskó puncsos pudingpor (főzős)
1 zacskó csokis pudingpor (főzős)
25 dkg margarin
15 dkg porcukor (v. egyéb édesítő - én glukonont használtam)
1 liter tej
1 dl méz
1 kis szelet csokoládé

A pudingokat 4-4 dl tejben elkészítjük - 2-2 evőkanál porcukorral v. édesítővel, majd félretesszük hűlni. A puha margarint kikeverjük a maradék porcukorral v. az ízlés szerinti édesítővel, és elfelezzük. Megvárjuk, míg a pudingok kihűlnek, majd a megfelezett margarint hozzáadjuk a pudingokhoz. A maradék 2 dl langyos tejhez hozzáadjuk a mézet, majd egy tepsit szépen kirakunk a mézes tejbe mártott kekszekkel. A kekszrétegre kenjük a csokipudingos krémet, majd egy újabb mézes tejbe mártogatott kekszréteg következik. Erre rákenjük a puncskrémet, majd a tetejére reszelünk egy szeletke csokoládét. Hűtőbe tesszük, és legalább 5 órát pihentetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése