2013. október 12., szombat

Rakott paprikás csirke

Ma megint egy rohanós szombatunk volt, ezért egy egyszerűsített paprikás csirkét hoztam. Ízében paprikás csirke, de kinézetében kicsit más. Fogadjátok szeretettel.


Hozzávalók:

1/2 kg darált csirkehús (comb, mell v. lehet akár pulykahús is)
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 db paprika
2 db paradicsom
só, bors, majoránna, őrölt kömény, pirospaprika

A besamelhez:

1/2 l langyos tej
7 dkg vaj
kb. 4 evőkanál liszt
só, fehérbors
reszelt sajt

1/2 kg penne tészta

Azzal kezdünk, hogy feltesszük a tészta főzővizét. Majd egy magas falú serpenyőben az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát üvegesre pirítjuk, beletesszük a feldarabolt paradicsomot és a felkarikázott paprikákat. Kevés vizet öntünk alá, majd fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával és kevés őrölt köménnyel, végül adunk hozzá pirospaprikát is. 5 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a darált csirkehúst. Jól elkeverjük, ha kell, öntünk hozzá még kevés vizet. Fedő alatt kb. 25 percig főzzük. Ne maradjon túl sok szaftja, legyen jó sűrű a ragu.
Közben kifőzzük a tésztát is, majd félrerakjuk. Hozzákezdünk a besamelhez:
A vajat felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, kevés ideig pirítjuk, majd felöntjük a langyos tejjel. Adunk hozzá sót, fehérborsot, és folyamatos keverés mellett besűrítjük. Ha kész, hozzáadunk egy maréknyi reszelt sajtot. Eközben elkészül a husi is, jöhet az összeállítás.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, és beletesszük a kifőtt tészta felét. Erre ráöntjük a kész husis ragut, de maradjon kevés szaft, majd erre ráöntjük a besamelmártás felét. Erre jön a tészta másik fele, melyet aztán meglocsolunk a szafttal, majd ráöntjük a besamelmártás másik felével. Aki akarja, tehet a tetejére is reszelt sajtot. Mehet a sütőbe, kb. 20 perc alatt szép színt kap. Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése