2013. október 9., szerda

Brokkolikrémleves

Családunk minden tagja leves-fan. Mivel beköszöntött az ősz, egy finom meleg krémlevest készítettem, mely gyorsan elkészül, munka után is hipp-hopp összedobható.


Hozzávalók:

1 nagy fej brokkoli
5 dkg vaj v. kevés olívaolaj
3 szál újhagyma
1 nagy burgonya
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
2,5 dl főzőtejszín
fehér bors
húsleves alaplé v. leveskocka + víz

A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk és lecsepegtetjük. Majd a vajon üvegesre pároljuk a felkarikázott újhagymát. Rádobjuk a felkarikázott zöldségeket és a felkockázott burgonyát, majd kevés víz hozzáadásával pár percig pároljuk. Majd hozzáadjuk a brokkolit, és felöntjük annyi alaplével, amennyi ellepi. Puhára főzzük a zöldségeket, majd botmixer v. turmixgép segítségével selymesre turmixoljuk. A tejszínhez kevés forró levest adunk, elkeverjük és hozzáadjuk a többi leveshez. Fűszerezzük fehér borssal és ha szükséges, sózzuk  is. Egyet rottyantuk rajta, és már ehetjük is. Én most pirított zsemlekockával tálaltam. Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése