2013. június 23., vasárnap

Hideg meggyleves a forró napokra

Sosem csináltam titkot belőle, hogy az utóbbi években már nem nagyon szerettem a nyarat. És idén sem változott a véleményem. De a nyárhoz hozzátartozik a gyümölcsleves is, azt viszont imádom.

Hozzávalók:

1 kg meggy
2 rúd fahéj
10 szem szegfűszeg
cukor v. édesítőszer (mennyiséget nem írok, mert függ a meggytől és hogy ki mennyire szereti édesen)
1 citrom
1 nagy doboz tejföl
3 dl tejszín
2 evőkanál liszt

Kedvenc kis fazekamba felrakok vizet, (amennyi majd ellepi a meggyet) melybe beleteszem a fahéjrudakat, a szegfűszegeket, cukrot v. édesítőt, valamint a jól megmosott, felkarikázott citromot. Mikor felforr, beleteszem a kimagozott meggyet is.  Egyet rottyan, és eközben a tejfölt kikeverem a liszttel és kevés vízzel. Majd a forró léből is hozzáadok egy merőkanálnyit és jól kikeverem, és csak ezután öntöm a tejfölös habarást a forró lébe. És már kész is. Ha kissé kihűl, hozzákeverem a tejszínt is, és mehet ez a finomság a hűtőbe, hogy jól lehűljön.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése