2013. június 26., szerda

Burgonyás lángos

Bár most kissé hűvös az idő, és nincs strandhangulat, de azért egy finom lángos mindenkit felderít, nem? Most egy burgonyás lángost hoztam, az egyik kedvencemet.


Hozzávalók:

1/2 kg liszt
25-30 dkg főtt burgonya
2 dl tej
3 dkg élesztő
1 tk. cukor
1 csapott evőkanál só
olaj a sütéshez

a tálaláshoz: sajt, tejföl, fokhagyma

A burgonyát megfőzzük, és még melegen áttörjük. Az élesztőt a langyos-cukros tejben felfuttatjuk.  A lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a burgonyát, a felfuttatott élesztőt, és jól kidolgozzuk a tésztát.
Langyos helyen duplájára kelesztjük, majd olajos kézzel gombócokat szakítunk belőle és olajozott tálcára tesszük őket. 
Majd egy mély serpenyőben olajat melegítünk. A gombócokat olajos kézzel lángos formára húzzuk és kettesével kisütjük. A kész lángosokat papírtörlőre tesszük, hogy lecsöpögjenek, majd ízlés szerint tejföllel, sajttal, fokhagymás kencével tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése