2013. június 5., szerda

Tejszínes spárgakrémleves

Hideg is van, borongós is az idő, de azért mégiscsak itt állunk a nyár küszöbén. Javában tombol a spárga szezon. Mi most egy finom levest készítettünk belőle.


Hozzávalók:

1/2 kg fehér spárga
1,5 l húsleves alaplé
1 kis fej főzőhagyma v. 1 cs. újhagyma
5-6 dkg vaj
kevés liszt
fehér bors, só
3 dl főzőtejszín

a tálaláshoz:

füstölt sajt
pirított kenyérkocka

A vajon pirítsuk meg a felaprózott hagymát, dobjuk rá a megpucolt, 2-3 cm-es darabokra vágott spárgát, majd szórjuk meg  kevés liszttel és öntsük fel az alaplével.
Fűszerezzük sóval, fehér borssal. Főzzük puhára a spárgát, majd botmixer v. hagyományos turmix segítségével turmixoljuk le. Majd tegyük vissza a tűzhelyre. A tejszínt keverjük ki kevés forró levessel, és adjuk hozzá a teljes mennyiséghez.
Tálaláskor adjunk hozzá füstölt sajtot és pirított kenyérkockát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése