2013. június 30., vasárnap

Gyümölcsös kevert süti

Családunk egyik fele meggy-párti, másik pedig cseresznye. Ezért, hogy mindenkinek a kedvébe tegyek, meggyes-cseresznyés kevert sütit sütöttem vasárnapi nasinak.

Hozzávalók:

5 db tojás
25 dkg cukor v. édesítő
25 dkg margarin
3/4 cs. sütőpor
2 cs. vaníliás cukor
30 dkg liszt
1 csipet só
1 dl tej
1 citrom reszelt héja
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1/2 kg cseresznye
1/2 kg meggy

A tojások sárgáját kikeverjük a puha margarinnal, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a cukort v. egyéb édesítőt, a reszelt citromhéjat. A lisztbe belekeverjük a sütőport és egy csipet sót, majd apránként adagolva hozzákeverjük a tojássárgás-margarinos keverékhez. Amikor túl sűrűnek érezzük, mindig adjunk hozzá pici tejet is.
A tojások fehérjét pedig kemény habbá verjük, majd óvatosan a lisztes keverékhez adjuk.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és a massza felét elsimítjuk benne. Erre szórjuk a kimagozott cseresznyét és meggyet. A maradék masszához hozzákeverjük a cukrozatlan kakaóport, és ha szükséges, kevés tejet is. Ezt a masszát rákenjük a meggy-cseresznye tetejére, majd mehet a sütőbe. 170 fokon kb. 35-40 perc alatt kész. De azért ellenőrizzük tűpróbával, mert a sütőtől függően ez az idő lehet több is és kevesebb is.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése