2013. január 26., szombat

Tormás rakott kelbimbó

Ma egy nagyon finom és kevés munkával elkészíthető egytálételt hoztam. Az eredeti recept Erika barátnőm oldalán található. Nem sok mindent változtattam a recepten, csak amennyit muszáj volt a kamra kínálatához igazodni.


Hozzávalók:

50 dkg mirelit kelbimbó
1 nagy doboz tejföl
2 evőkanál majonézes torma
50 dkg darált sertéshús
1 nagy fej vöröshagyma
3 nagy gerezd fokhagyma
1 csípős zöldpaprika
15 dkg reszelt sajt
só, bors,őrölt kömény
 A kelbimbót kb. 5 perc alatt roppanósra főzöm sós vízben, majd egy kevés olajon megpirítom.
A vöröshagymát és a fokhagymát üvegesre pirítom, beleteszem a felkarikázott zöldpaprikát, majd ráteszem a darált husit és fűszerezem ízlés szerint. (só, bors, kömény) Fedő alatt puhára párolom.
Közben a tejfölt kikeverem a tormával, sóval, borssal és a reszelt sajt felével.
Egy tűzálló tálat kevés olívaolajjal kikenek, majd ráteszem a darált husit, arra a tejfölös szósz felét, majd a kelbimbót és a tejfölös szósz másik felével befedem. Erre rászóróm a reszelt sajt másik felét és mehet a sütőbe. Kb. 25 perc alatt kész. Jó étvágyat kívánok hozzá!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése