2013. január 16., szerda

Bolognai spagetti gombával

Szeretjük a tésztaételeket, mert gyorsan elkészülnek és annyiféleképpen lehet variálni őket. Ma egy bolognai spagettit hoztam, melybe ezúttal gomba is került.


Hozzávalók:

1 cs. spagetti v. makaróni
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
30 dkg sűrített paradicsom
1 doboz hámozott paradicsom
1 kg vegyes (sertés-marha) darált hús
30 dkg gomba
morzsolt oregánó és bazsalikom
só, bors
kevés olaj

A vöröshagymákat apró kockákra vágom és  felét egy serpenyőbe teszem, kevés olajon üvegesre pirítom, majd beleteszem a felszeletelt gombát, picit megsózom és fedő alatt megpárolom.
A vöröshagyma másik felét egy magas falú serpenyőbe v. lábasba rakom és szintén üvegesre pirítom, majd mehet bele a darált hús. Ha a husi kifehéredett, mehet bele a zúzott fokhagyma, tetszés szerint oregánó és bazsalikom, só, bors. Jól összekeverem, majd ráöntöm a sűrített paradicsomot és a hámozott paradicsomot. Puhára párolom, és ha túl sűrű lenne a szósz, öntök alá kevés vizet is. Ha elkészül a gomba, ráöntöm a szószra, óvatosan összekeverem.
Közben kifőzöm a tésztát is. Tálaláskor megszórom reszelt sajttal. Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése