2013. január 5., szombat

Penne all Arrabiata

Az ünnepek alatt nagyon sok időt töltöttünk a konyhában, ezért azt szerettük volna, hogy ez a hétvége egy kicsit lazább legyen. Ma egy nagyon gyorsan elkészíthető tésztaétel volt az ebédünk.


Penne All Arrabiata

Hozzávalók:

1 csomag penne tészta
1 közepes fej vöröshagyma
4 közepes gerezd fokhagyma
1 cs. szeletelt bacon szalonna (kb. 15-20 dkg)
1 doboz hámozott paradicsom konzerv
1 kis doboz sűrített paradicsom (7 dkg)
1 csili paprika
kevés olívaolaj
szárított bazsalikom
só, bors

Azzal kezdünk, hogy feltesszük a tészta főzővizét. Majd felaprózzuk a vöröshagymát és a csilit.
Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, és üvegesre pirítjuk benne a hagymát, félidőben beletesszük a fél centis csíkokra vágott baconszalonnákat és a csilipaprikát is. Ha kapott egy kis színt, akkor mehet bele a fokhagymaprésen átnyomott fokhagyma és a hámozott paradicsom is.
Kevés vízzel kikeverem a sűrített paradicsomot, majd ezt is beleöntöm a készülő szószba. Ízlés szerint teszek bele szárított bazsalikomot, borsot és sót. Megvárom, míg kicsit besűrűsödik, majd elzárom alatta a gázt. Kifőzöm a tésztát, majd a kettőt összekeverem. Tálaláskor reszelt parmezánnal, vagy más finom sajttal megszóróm. Jó étvágyat kívánok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése