2012. november 17., szombat

Egy kirándulás és egy finom vacsora


Ma Dobogókőn jártunk a kutyusokkal. Már nagyon vágytam oda, mert valami érthetetlen, megmagyarázhatatlan okból vonzódom a helyhez. Lehet, hogy tényleg van valami igazság abban, hogy Dobogókőn található a Föld szívcsakrája? Mindenesetre nagyon jól éreztük magunkat, és kellemesen el is fáradtunk. Ezért egy olyan vacsorát találtam ki mára, ami finom, laktató és kevés munkával jár. 

Kefíres lángos



Hozzávalók:

35 dkg finom liszt
15 dkg teljes kiőrlésű liszt
2,5 dkg élesztő
1 dl tej
kevés cukor
1 csapott evőkanál só
3 dl kefír
2 tojás
a sütéshez: olaj

Az élesztőt felfuttatjuk az 1 dl langyos-cukros tejben. Közben a liszteket átszitáljuk, belekeverjük a sót, majd a közepébe mélyedést készítünk és abba beleöntjük a felfutott élesztőt, a 2 db tojást és a kefírt. Jól kidolgozzuk a tésztát, szép hólyagosra. Majd folpackkal letakarjuk, és legalább 1 órára betesszük a hűtőbe (de akár egy egész éjszakára is bent maradhat).
Ha letelik az 1 óra, kiveszem a hűtőből, és egy megolajozott tálcára gombócokat szaggatok olajos kézzel. Majd magas falú edényben olajat forrósítok, és kettesével kisütöm őket.Ebből a mennyiségből 13 db lángos lesz.
Készíthetünk hozzá fokhagymás kencét, dinsztelt káposztát vagy csak egyszerűen tejföllel és fokhagymával is tálalhatjuk. 
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Aki szeretne többet megtudni Dobogókőről és a Föld szívcsakrájáról, itt olvashat róla.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése