2014. május 22., csütörtök

Epres-babapiskótás finomság

Javában dúl az eperszezon. A bloggerek ontják a finomabbnál finomabb epres csodákat. Én is hoztam egyet, mely igazán gyorsan elkészül.


Hozzávalók:

60 dkg eper
1/2 liter habtejszín
2 cs. habfixáló
25 dkg mascarpone
Folyékony édesítő
1 cs. zselatin fix
1 cs. babapiskóta

Az elkészítés igen egyszerű. A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd belekeverjük a zselatint, a mascarponét, tetszés szerinti édesítőt (v. cukrot). Az epret felkockázzuk, majd néhány evőkanálnyit félreteszünk. A többit egy villával kissé szétnyomkodjuk, hogy legyen egy kis leve, majd ezt is belekeverjük a habba.
Egy tál aljára tesszük a hab felét, erre kerül egy réteg babapiskóta. Majd a babapiskótára kenjük a hab másik felét.
A félretett eperrel díszítjük. Pár órára betesszük a hűtőbe, hogy a hab megszilárduljon, és a babapiskóta is megpuhuljon kissé. Jó étvágyat kívánok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése