2014. május 11., vasárnap

Csirkés kuszkusz

Van egy kedves fickó, akinek a műsorát mindig megnézem már évek óta. Ő nem más, mint Hugh-Fearnley Whittingstall. Immáron 2 szakácskönyve is kapható a magyarországi könyvesboltokban. Remek kis receptek, kevés hozzávalókból. Ez a recept is tőle van, némi változtatással.


Hozzávalók: 

10 dkg pirított kesudió
1 fej vöröshagyma
3 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
1,5 teáskanál őrölt fahéj
kb. 20 dkg kuszkusz
2 méz
kb. fél liter forró húsleves v. zöldségleves
maradék grillcsirke v. főtt pipihusi
1 zöldcitrom leve
só, bors

A kesudiót száraz serpenyőben megpirítjuk, majd félretesszük. (Eredetileg mandulát ír a recept)
Egy serpenyőben forrósítsuk meg az olajat, majd a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát dobjuk rá, sózzuk, borsozzuk és pároljuk puhára. Ha kész, adjuk hozzá a fahéjat.
A mézet keverjük a forrásban lévő húsleveshez. Egy mélyebb tálba öntsük bele a kuszkuszt, adjuk hozzá a párolt hagymát, és öntsük le annyi húslevessel, amennyi ellepi. Fedjük le egy fedővel és hagyjuk állni 10 percig. Eközben a csirkehúst kisebb darabokra vághatjuk. Ha a kuszkusz magába szívta az összes folyadékot, egy villával lazítsuk fel, és hagyjuk kihűlni. Majd mehet hozzá a csirkehús, a kesudió és a zöldcitrom leve. Ha szükséges, adjunk még hozzá egy kevés sót és borsot. Egy gyors keverés, és már lehet is tálalni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése