2014. május 1., csütörtök

Burgonyás pogácsa

Egy sűrű leves után kiváló kiegészítés lehet egy finom pogácsa. Íme, most egy burgonyás változat.


Hozzávalók:

60 dkg liszt
25 dkg margarin
10 dkg zsír
2 tojássárgája
2 dl tejföl
10 dkg reszelt sajt
3 dkg élesztő
20 dkg főtt burgonya
1 evőkanál só
1 dl tej + pici cukor

A tetejére:

10 dkg reszelt sajt
1 tojás

A főtt burgonyát még melegen áttörjük, és amíg hűl, addig az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A liszthez hozzáadjuk a sót, majd elmorzsoljuk benne a margarint és a zsírt. Majd mehet hozzá a 2 tojássárgája, az áttört burgonya és a felfuttatott élesztő. Annyi tejfölt adjunk hozzá, hogy egy jól gyúrható tésztát kapjunk. Meleg helyen a kétszeresére kelesztjük, majd kinyújtjuk a tésztát ujjnyi vastagra, berácsozzuk és közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket és letakarva kb. még fél órát pihentetjük. Sütés előtt még mindegyiket lekenjük tojással és egy csipet reszelt sajtot teszünk a tetejükre. 190 fokos sütőben készre sütjük.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése