2013. augusztus 25., vasárnap

Mézes-fahéjas gofri

Imádom a gofrit, de sajna ritkán készítjük itthon. Pedig nem olyan nagy ördöngösség.


Hozzávalók:

4 dl tej
2 db tojás
30 dkg liszt
5 dkg vaj
1/2 cs. szárított élesztő
csipet só
1 citrom reszelt héja
1 teáskanál fahéj
2 evőkanál méz
cukor ízlés szerint

A tejet felmelegítjük és beletesszük a vajat, hogy felolvadjon. Majd a lisztet, a cukrot, a fahéjat, a sót, az élesztőt és a reszelt citromhéjat egy tálban összekeverjük.  Majd hozzáadjuk a 2 tojást, és a mézet és folyamatos keverés mellett apránként a vajas tejet. Addig keverjük, míg a tészta csomómentes és sima nem lesz. (Minél több cukrot teszünk hozzá, annál sötétebb lesz a tészta!)
Amíg a tészta pihen egy kicsit, a gofrisütőt felmelegítjük. Minden gofri előtt megkenjük kevés olvasztott vajjal. Tálalhatjuk pudinggal, lekvárral, tejszínhabbal de akár porcukorral is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése