2013. augusztus 24., szombat

Darált húsos-lecsós rakott krumpli

Szeretjük a rakott krumpli, de nem mindig kapunk finom kolbászt hozzá. Ezért most egy kicsit beújítottunk és darált hússal készítettük el. És mivel volt még egy kis maradék lecsó is, azt is beletettük. Nagyon-nagyon fini lett, biztos, hogy gyakori vendég lesz nálunk ez az újfajta rakott krumpli is. 


Hozzávalók:

2,5 kg burgonya
maradék lecsó
1,2 kg darált hús - lapocka
8 db főtt tojás
5 gerezd fokhagyma
1 nagy fej vöröshagyma
só, bors, cayenne bors,  majoránna
2 nagy doboz tejföl
1 tojás
1 evőkanál erős pista

A burgonyát héjában feltesszük főzni, és amíg megfő, elkészítjük a husit is.
Ehhez a vöröshagymát felaprózzuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk a felaprózott fokhagymával együtt. Majd hozzáadjuk a darált husit és megpirítjuk. Fűszerezzük sóval, borssal, cayenne borssal, majoránnával. Ha kész, hozzáadjuk a lecsót is és jól elkeverjük. Közben a burgonya is megfő. Megpucoljuk, és felszeleteljük. Egy tepsit vékonyan kikenünk olajjal, majd egy réteg burgonyát teszünk bele. A burgonyát sózzuk, majd rátesszük a husit is. Jól lenyomkodjuk, hogy tömör legyen, majd jöhetnek a felszeletelt tojások. Erre a rétegre jön a felszeletelt burgonya másik fele. 
A tejfölöket kikeverjük egy egész tojással, adunk hozzá egy evőkanál erős pistát és kevés sót.
Ezt a tejfölös öntetet tesszük a burgonya tetejére. Mehet a sütőbe, és szép pirosra sütve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése