2013. augusztus 12., hétfő

Tejszínes-csilis karfiolkrémleves füstölt sajttal

A mi családunk nagyon leveses. Leves nélkül nem lehet hétvége. Most egy karfiollevest készítettem, de nem a hagyományos módon, hanem krémlevesként.

Hozzávalók:

1 fej karfiol
3 szál újhagyma v. 1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
3 nagy gerezd fokhagyma
1 nagy szál sárgarépa
1 nagy szál fehérrépa
1 csilipaprika v. szárított csili
2,5 dl főzőtejszín
só, fehér bors,
zöldségleves alaplé v. víz
olaj
reszelt füstöltsajt

A felaprított hagymát kevés olajon üvegesre pirítom, hozzáadom a felaprított fokhagymát, a felkarikázott zöldségeket és a csilit is, sózom és kevés víz hozzáadásával 10 percig párolom. Majd hozzáadom a rózsáira szedett karfiolokat és felöntöm a zöldséges alaplével v. vízzel. Ha megpuhultak a zöldségek, akkor leturmixolom v. botmixerrel pürésítem őket és hozzáadom a tejszínt is.
Ezután ízlés szerint fűszerezem, sóval, fehér borssal. Tálaláskor megszóróm  a tetejét füstölt sajttal.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése