2013. augusztus 11., vasárnap

Hortobágyi húsos palacsinta

Végre megérkezett a várva-várt hidegfront. Ennek örömére most jöjjön egy finom húsos fogás. Mi nagyon-nagyon szeretjük. Fogadjátok szeretettel.

Hozzávalók:

A palacsintához:

1 tojás
15 dkg liszt
3 dl tej
1 dl szénsavas víz
2 csipet só

A hozzávalókat jól kidolgozzuk,  legalább 1/2 órát pihentetjük, majd kisütjük a palacsintákat.

A töltelékhez:

1,2 kg sertéslapocka
3 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 paprika
1 paradicsom
pirospaprika
só, bors, majoranna

2-3 doboz tejföl

A hozzávalókból pörköltet készítünk, majd a már puha husit húsdarálón ledaráljuk. A ledarált húshoz kevés szaftot és 1 kis doboz tejfölt keverünk, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Az a cél, hogy jól kenhető masszát kapjunk. Ezzel a masszával töltjük meg a palacsinták, kis batyukat hajtogatunk belőlük, és tűzálló tálba sorakoztatjuk őket.
A visszamaradt szaftot kissé besűrítjük. A tejfölöket kikeverjük kevés liszttel és vízzel és a szafthoz adjuk, egyet rottyan a tűzhelyen és már kész is.
Tálalás előtt a batyukat megmelegítjük a sütőben és a finom tejfölös szafttal meglocsolva kínáljuk.

2 megjegyzés: