2013. július 27., szombat

Tejfölös husi gemelli tésztával

Amikor semmi sem jut eszembe, hogy mit főzzek, akkor tuti tészta a végső megoldás. Nem messze az otthonunktól, az egyik boltban remek kis durum tésztákat árulnak. Most egy Gemelli típusú tésztára esett a választásom, mert olyan kis jópofa formája van. És hogy azért a fiúknak is a kedvébe tegyek, husi is volt az ebédhez. 


Hozzávalók:

1 kg csont nélküli sertés tarja, felszeletelve
2 fej főzőhagyma
4 gerezd fokhagyma
1 cső paprika
1 cső csípős paprika
1 nagy paradicsom
só, bors, pirospaprika, majoránna, csilipehely
liszt
1 nagy doboz tejföl
olaj
1 csomag gemelli durum tészta

A husikat felszeleteljük, kicsit kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk. Egy magas falú serpenyőben kevés olajat melegítünk, a husik mindkét oldalát megforgatjuk kevés lisztben, és elősütjük őket. Akkor jó, ha kap egy kis színt. Ha kész vagyunk minden hússzelettel, akkor a visszamaradt olajon üvegesre pirítjuk a felaprózott hagymákat, majd hozzáadjuk a felkarikázott paprikákat és a paradicsomot, 1-2 percig pároljuk, majd adunk hozzá egy teáskanál pirospaprikát. Visszatesszük a serpenyőbe a husikat, és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi a húst. Fűszerezzük sóval, borssal, csilipehellyel és majoránnával.
Ha a husi megpuhult, a tejfölt kevés vízzel és 2-3 evőkanál liszttel jól kikeverjük, és hozzáadjuk a szafthoz. 
Közben kifőzzük a tésztát is, és együtt tálaljuk őket. Jó étvágyat kívánok.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése