2013. július 15., hétfő

Szecsuáni csirke

Gondolom, már rájöttetek, hogy szeretjük a csípős ételeket. Ezúttal egy finom csirkés fogást hoztam.

Hozzávalók:

60-70 dkg csirkecomb filé v. csirkemell
2 szál sárgarépa
25 dkg gomba (én most barna csiperkét használtam)
1 cs. újhagyma
1 nagy piros kaliforniai paprika
1 csípős zöldpaprika
kevés csilipaprika
3 nagyobb gerezd fokhagyma
étkezési keményítő

kb. 2 evőkanál szójaszósz
étolaj

A husit, a répát és a paprikákat is csíkokra szeleteljük, az újhagymát felkarikázzuk, a fokhagymát apróra vágjuk. A husit 2-3 evőkanál kevés vízzel elkevert keményítővel meglocsoljuk, jól összekeverjük és állni hagyjuk 10 percet.
A gombát felszeleteljük. Használhatunk szárítottat is, de ebben az esetben be kell áztatni főzés előtt.
Egy wokban v. serpenyőben kevés olajat forrósítunk, beletesszük a husit, és addig sütjük, míg elkezd pirulni, majd tányérra tesszük.
Ezután kevés olajon üvegesre pirítjuk a felkarikázott újhagymát, majd mehet bele a felaprított fokhagyma, a felszeletelt gomba, a répa és a paprikák. Pirítjuk egy kicsit, hogy a zöldségek egy kissé megpuhuljanak, és elveszítsék nyers ízüket de azért ne essenek szét! Majd visszatesszük a husikat és együtt pirítjuk tovább. Eztán adunk hozzá szójaszószt és 2-3 evőkanál vízzel elkevert keményítőt is. A sóval óvatosan bánjunk, mert a szójaszósz is sós! Összekeverjük, 2-3 percig még főzzük és kész is. 
Főtt rizzsel tálaljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése