2013. július 17., szerda

Sült töltött paprika

Ha nyár, akkor töltött paprika. De nem ám akármilyen, sütőben sült  - finom fokhagymás tejföllel.

Hozzávalók:

1,2 kg tv paprika
1 kg darált hús (vegyesen: sertés-marha)
2 tojás
1 teáskanál egész köménymag
1 kis csokor petrezselyem - felaprítva
só, bors, pirospaprika
1 teáskanál csípős paprikakrém
5 gerezd fokhagyma - apróra vágva, reszelve v. fokhagymanyomón átnyomva
1 nagy fej vöröshagyma - apróra vágva vagy reszelve

A hozzávalókat jól összekeverjük és letakarva mehet pihenni a hűtőszekrénybe. A husit még előző este összeállíthatjuk, hogy az ízek jól összeérhessenek. Majd másnap a kicsumázott, félbevágott paprikákat megtöltjük és sütőlapra helyezzük, picit meglocsoljuk étolajjal, aztán mehet a forró sütőbe.

A fokhagymás tejfölt is elkészíthetjük még előző este. Ehhez egy doboz tejfölbe fokhagymát reszelünk, ízlés szerint, sózzuk, borsozzuk és ez is mehet a hűtőbe pihenni.

Tálaláskor a kész paprikákat meglocsoljuk a fokhagymás tejföllel.

Jó étvágyat kívánok!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése