2013. február 23., szombat

Stíriai metélt (vagy inkább nudli?)

Szeretjük a túrós sütiket, és ma egy olyan finomságot készítettem, amelyet már nagyon régen készítettem.



Hozzávalók:

50 dkg túró
25 dkg liszt
6 tojás
2,5 dl tejföl
10 dkg vaj
5 dkg mazsola
3 evőkanál porcukor (vagy egyéb édesítőszer)
reszelt citromhéj
2 cs. vaníliás cukork
kevés zsemlemorzsa


Az túrót áttöröm, majd összegyúrom egy csipet sóval, 1 cs. vaníliás cukorral, 3 egész tojással és 25 dkg liszttel.
Közben felteszek egy fazékban vizet, hogy kifőzhessem a nudlikat.
A tésztát jól kidolgozom, majd rudakat sodrok belőle, és kb. 5 cm hosszúságú darabokra vágom. Ha felforrt a víz, kifőzöm a nudlikat.
3 tojássárgáját elkeverek 3 evőkanál porcukorral v. egyéb édesítőszerrel, 1 csomag vaníliás cukorral,  a 10 dkg puha vajjal, a mazsolával és a tejföllel és a reszelt citromhéjjal. A tojásfehérjékből habot verek, majd hozzávegyítem a tojássárgás folyadékhoz.
Ha kifőtt a nudli, belekeverem a masszába, és egy vajjal kikent, morzsával meghintett hőálló tábla öntöm az egészet.
Közepes hőfokon kb. 25 perc alatt pirosra sütöm. Tálaláskor porcukorral megszórom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése