2013. február 16., szombat

Sonkahabos makaróni

Egyik kedvenc tésztaételünk a sonkahabos makaróni, de el lehet készíteni baconnal is, vagy akár a kettő egyvelegével....


Hozzávalók:

25 dkg makaróni
15 dkg sonka (lehet kockára vágott bacon is)
15 dkg reszelt sajt
10 dkg vaj
4 tojás
só, őrölt szerecsendió
a tál kikenéséhez vaj

A makarónit kifőzzük, leszűrjük, majd a vaj felében megforgatjuk.
A maradék puha vajat simára keverjük a tojássárgákkal, a darált sonkával és 10 dkg reszelt sajttal. Egy csipet őrölt szerecsendióval fűszerezzük, végül óvatosan belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjéket, és beleforgatjuk a makarónit.
Egy mély tűzálló tálat (vagy több kisebbet) vékonyan kikenünk vajjal, beleöntjük a habos makarónit, tetejét megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és forró sütőbe tolva kb. 15 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése