2013. február 12., kedd

Forgácsfánk

Véget ért az idei farsangi szezon, ezért még gyorsan megmutatom a múlt szombati csörögénket. 


Hozzávalók:

35 dkg liszt
5 tojássárgája
1 teáskanál fruktóz
1 kis doboz tejföl
csipet só
2 teáskanál rum
a sütéshez olaj

A lisztet a tojássárgákkal, a fruktózzal és a sóval összekeverem, majd hozzáadom a rumot és annyi tejfölt, hogy jól gyúrható tésztát kapjak. Kicsit pihentetem, majd 3 részre osztom és vékony lapokra nyújtom őket. Derelyevágóval csíkokat vágok, mindegyik közepét bemetszem és az egyik végét keresztülhúzom a lyukon.  Bő, forró olajban aranysárgára sütöm őket. Porcukorral meghintve vagy forró baracklekvárral tálalom.

És ráadásként hoztam még egy havas képet is, mely a kertünkben készült.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése