2014. március 9., vasárnap

Füstölt sajtos karfiolleves

Van az úgy, hogy ennénk egy finom levest, de azért az elkészítése ne tartson órákig, és ha lehet, ne legyen vele sok munka sem.
Ma készítettem egy olyan levest, mely a képzeletem szüleménye.


Hozzávalók:

1 közepes fej karfiol
1 nagyobb sárgarépa
1 kördobozos füstölt sajtos camping sajt (az egész doboz kell!)
2 dl főzőtejszín
só, bors, 1 db húsleveskocka

A megtisztított, rózsáira szedett karfiolt és sárgarépát megmossuk, majd egy fazékba tesszük. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, beletesszük a húsleveskockát és puhára főzzük a zöldségeket.
Ha megpuhultak, turmixgéppel v. botmixerrel krémesítjük a levest, majd hozzáöntünk 2 dl főzőtejszínt, sózzuk, borsozzuk végül beletesszük a sajtokat. Újra átmelegítjük, hogy a sajt feloldódjon benne, jól elkeverjük  és már kész is. Adhatunk hozzá reszelt sajtot, pirított zsemlekockát, de mi csak így natúr formában kanalaztuk be. Nagyon finom volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése