2014. február 16., vasárnap

Gyömbéres brownie

A csoki nálunk is nagy kedvenc. Egy kocka csokoládé teljesen fel tudja vidítani a kedvem. És jöhet minden formában. Forró csoki, csokis keksz, csokis csiga stb.
A hétvégén gyömbéres brownie volt a nasink.


Hozzávalók:

30 dkg étcsokoládé, 25 dkg fruktóz, 22 dkg vaj, 17 dkg liszt, 3 dkg kakaópor (cukrozatlan), 5 közepes tojás, 1 púpos teáskanál gyömbérpor

Az étcsokoládét és a vajat vízgőz felett megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a fruktózt. (természetesen a fruktóz helyett lehet cukrot is használni).
Majd hozzáadjuk az átszitált lisztet és kakaóport, valamint a gyömbérport. Végül egyenként beledolgozzuk a tojásokat is.
Egy közepes tepsit kivajazunk és kilisztezünk, majd a masszát beleöntjük. 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha még egy kicsit ragacsos.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése