2014. július 27., vasárnap

Zöldbabos rakott tarja

Tele van a piac mindenféle finomsággal. És amikor lehetőségünk van rá, fel is töltjük a mélyhűtőt mindenféle jóval. Most a zöldbabot választottuk a szombati ebéd elkészítéséhez.


Hozzávalók:

1 kg csont nélküli, felszeletelt sertéstarja
70 dkg zöldbab (sárga és zöld vegyesen)
liszt, bors, pirospaprika
olaj

A besamelhez:

1 l forró tej
15 dkg vaj
liszt
szerecsendió
só, fehér bors
+1 nagy dobozos tejföl

A tisztított, felszeletelt husikat kissé kiklopfoljuk, majd a széleit néhány helyen kissé bevagdoljuk, hogy sütés közben ne pöndörödjön fel, majd megsózzuk.
Majd egy tálba lisztet összekeverünk pirospaprikával és őrölt borssal. Ebbe a keverékbe forgatjuk a husiszeleteket, és forró olajban mindkét oldalukat elősütjük. (Az a lényeg, hogy kapjon egy kis színt, de még ne száradjon ki)
A kész husiszeleteket tepsibe, vagy egy tűzálló tálba fektetjük. Míg sül a husi, addig a zöldbabot sós vízben majdnem készre főzzük.
A kisült husikat szépen elrendezzük a tepsiben, majd a zöldbabot elterítjük a tetején.
Gyorsan elkészítjük a besamelt. A vajat megolvasztjuk egy edényben, majd hozzáadunk annyi lisztet, amennyit felvesz. (kb. 4-5 evőkanál) 
Világosra pirítjuk, majd  apránként hozzáadjuk a forró tejet. Keverjük szép simára, és várjuk meg, míg kissé besűrűsödik. Ízesítsük sóval, fehér borssal és szerecsendióval.
Végezetül keverjük hozzá a tejfölt is. Ezt a szószt öntsük rá a zöldbabra, tetejére tehetünk reszelt sajtot is. 
A sütőt melegítsük 180 fokra, és süssük szép pirosra. Jó étvágyat kívánok!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése