2013. szeptember 11., szerda

Vegetárius tésztatál

A mungóbabcsíra egészséges és sokoldalúan felhasználható hozzávaló. Ezúttal egy thai beütésű tésztás fogást készítettünk belőle:


Hozzávalók:

1/2 kg spagetti

1 sonkahagyma v. 1 cs. újhagyma
4-5 evőkanál olaj
35 dkg mungóbabcsíra
5 tojás
1 konzerv kukorica lecsöpögtetve
1 konzervananász (darabolt) lecsöpögtetve
5-6 evőkanál szójaszósz
1 púpos teáskanál erős paprikakrém
4-5 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál gyömbérpor
1 csapott evőkanál currypor v. kurkuma

A spagettit sós vízben kifőzzük, majd félretesszük. A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk vékonyan, majd  az olajon üvegesre pároljuk. Majd rádobjuk a mungóbabcsírát, rázogatva v. óvatosan keverve pár percig pirítjuk. A fűszerekkel és a paprikakrémmel elkeverjük, majd a tojásokat felverjük, és ráöntjük a csírára, kocsonyásodásig sütjük. Majd mehet rá a kukorica, az ananász és a kifőzött tészta is. Jól átforgatjuk, majd mehet rá a szójaszósz is és pár perc alatt átpirítjuk az egészet. És már kész is. Jó étvágyat kívánok!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése