2012. december 27., csütörtök

Sajtos csigakeksz

Az egyik nagy kedvencem ez a keksz. Karácsony és húsvét nem lehet nélküle. De szilveszterre is kitűnő. 


Hozzávalók:

50 dkg liszt
1 kávéskanál sütőpor
2 csapott kávéskanál só
25 dkg margarin
2 dl tej

A krémhez:

25 dkg margarin (puha)
30 dkg reszelt sajt
2 mokkáskanál pirospaprika
2 mokkáskanál só

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 3 cipót formázunk belőle, majd félrerakjuk pihenni.
A krémhez a puha vajat kikeverjük a sóval és a paprikával, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot és alaposan összekeverjük.
A cipókat egyenként 3-4 mm vastagságú téglalapokra nyújtjuk, és megkenjük a krémmel, majd szorosan feltekerjük. Én ezután beteszem a rudakat a fagyasztóba fél órára, mert akkor könnyebb lesz szeletelni. 
A rudakat 3-4 mm vastag szeletekre vágjuk, és sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük őket. Közepes lángon sütjük.  Érdemes szemmel tartani a sütőt, mert nagyon hamar elkészülnek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése