2012. december 29., szombat

Tejszínes-tárkonyos pulykaraguleves

Nagyon szeretjük a leveseket, hétvége nem telhet el nélkülük. Ma egy olyan levest főztem, ami gyorsan elkészül, és akár az ünnepi menü része is lehetne.



Hozzávalók:

40 dkg pulykamell- v. pulykacomfilé
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1 karalábé
1 kis fej vöröshagyma
20 dkg zöldborsó
kevés olívaolaj
1 tk. tárkony
3 dl főzőtejszín
1 púpozott evőkanál liszt
só, bors, kevés ételízesítő

Egy kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott husit. Fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a karikára vágott zöldségeket, a zöldborsót, (én most mirelitet használtam) picit megsózzuk és kevés vizet aláöntve fedő alatt megpároljuk.
Ha zsírjára sült, megszórjuk a liszttel, felengedjük vízzel, hozzáadjuk a tárkonyt, ízesítjük a fűszerekkel, és puhára főzzük.
Végül hozzáadjuk a tejszínt, még egyet forralunk rajta és tálalhatjuk.
Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése