Hozzávalók:
A tésztához:
2 pohár liszt
1 pohár cukor
1 pohár kefír
1/2 pohár olaj
2 tojás
1 cs. sütőpor
A tetejére:
1 üveg mogyorókrém (40 dkg)
30-40 dkg marcipán
a díszítéshez mogyoró
(a pohár 2 dl-es)
A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd mehet bele a kefír, olaj és a tojások.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a masszát beleöntjük és 170 fokos sütőben világosbarnára sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd 2 téglalapra vágjuk a kész tésztát.
A marcipánt porcukorral behintett deszkán kinyújtjuk akkorára, amekkora egy lap mérete.
Az alsó lapot megkenjük mogyorókrémmel, rátesszük a marcipánlapot, majd arra is kenünk egy réteg mogyorókrémet. Befedjük a másik tésztalappal, és azt is megkenjük mogyorókrémmel.
Egy serpenyőben megpirítjuk a mogyorót, és megszórjuk vele a tetejét, és 2 órára betesszük hűtőbe, hogy kicsit dermedjen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése