A választásunk egy paellára esett, igaz, nem a tengeri herkentyűs változatra, ezúttal pipihusival készült.
80 dkg csirkecombfilé
60 dkg arborio rizs
Kb. 1 liter húsleves v. zöldségleves
1-1 sárga és piros kaliforniai paprika
20 dkg zöldborsó (fagyasztott)
20 dkg kukorica (fagyasztott)
1 szál lángolt kolbász (Csabai)
1 szál póréhagyma
2 db paradicsom héj nélkül
1 vörösbab konzerv leszűrve
5 dkg vaj
olívaolaj
1 csomag sáfrányos szeklice
1 teáskanál pirospaprika
3-4 gerezd fokhagyma
cayenne bors ízlés szerint
só
A csirkehús- v. zöldséglevest felmelegítjük, hozzáadjuk a sáfrányos szeklicét.
A csirkehúst a vaj és olívaolaj keverékén megpirítjuk, hogy színt kapjon, majd félretesszük. A pórét felkarikázzuk és üvegesre pároljuk, majd mehet bele a felkarikázott kolbász, a felaprított fokhagyma, a pirospaprika, a cayenne bors, a csíkokra vágott kaliforniai paprikák és a héj nélküli, felaprított paradicsomok is. Ne felejtsük el sózni. Átforgatjuk, és pár perc pirítás után hozzáadjuk a zöldborsót, a kukoricát, majd mehet hozzá a rizs is. Jól elkeverjük, hozzáadjuk a husit, majd elkezdjük adagolni a húslevest is. Mindig csak annyit adunk hozzá, amennyit a rizs magába tud szívni. Ha a rizs majdnem kész, hozzáadjuk a lecsöpögtetett vörös babot is, majd készre főzzük. Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése