Végre megérkezett a várva-várt hidegfront. Ennek örömére most jöjjön egy finom húsos fogás. Mi nagyon-nagyon szeretjük. Fogadjátok szeretettel.
Hozzávalók:
A palacsintához:
1 tojás
15 dkg liszt
3 dl tej
1 dl szénsavas víz
2 csipet só
A hozzávalókat jól kidolgozzuk, legalább 1/2 órát pihentetjük, majd kisütjük a palacsintákat.
A töltelékhez:
1,2 kg sertéslapocka
3 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 paprika
1 paradicsom
pirospaprika
só, bors, majoranna
2-3 doboz tejföl
A hozzávalókból pörköltet készítünk, majd a már puha husit húsdarálón ledaráljuk. A ledarált húshoz kevés szaftot és 1 kis doboz tejfölt keverünk, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Az a cél, hogy jól kenhető masszát kapjunk. Ezzel a masszával töltjük meg a palacsinták, kis batyukat hajtogatunk belőlük, és tűzálló tálba sorakoztatjuk őket.
A visszamaradt szaftot kissé besűrítjük. A tejfölöket kikeverjük kevés liszttel és vízzel és a szafthoz adjuk, egyet rottyan a tűzhelyen és már kész is.
Tálalás előtt a batyukat megmelegítjük a sütőben és a finom tejfölös szafttal meglocsolva kínáljuk.
Örök kedvenc. :) Nagyon szépen tálaltad, nyálcsorgató!
VálaszTörlésKöszönöm szépen.
Törlés