Hozzávalók:
2 cs. réteslap
6 db tojás
24 db búzadara6 dl tejföl
2 cs. vaníliás cukor
24 dkg. cukor v. édesítőszer
10 dkg mazsola
kb. 5 dkg olvasztott vaj
kb. 1,5 dl meleg tej
Egy tepsit v. hőálló tálat vékonyan kikenünk olajjal. 3 réteslapot egyenként behelyezünk a tepsibe úgy, hogy minden réteget vékonyan megkenünk olvasztott vajjal.
Elkészítjük a krémet:
6 db tojássárgáját, 24 dkg búzadarát, 6 dl tejfölt jól kikeverünk, majd mehet bele a vaníliás cukor és a cukor is. A tojások fehérjét pedig kemény habbá verjük.
Óvatosan beleforgatjuk a habot a tojássárgás krémbe, majd hozzáadjuk a mazsolát is, melyet előző nap érdemes beáztatni (esetleg rumba is). Ezután én hagytam 20 percet pihenni, hogy a daraszemek megduzzadjanak.
Majd a krém felét ráöntjük a réteslap rétegre, ezután újabb 3 lap réteslapot helyezünk a krémre, melyeket egyenként megkenünk olvasztott vajjal. Ha nem lenne elég a vaj, használjunk kevés étolajat.
A réteslapok tetejére mehet a maradék krém, melyet befedünk a maradék réteslapokkal. Tetejükre ráöntjük a meleg tejet, és forró sütőben (160-170 fokon) kb. 40 percig sütjük.
Még forrón megszórjuk vaníliás porcukorral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése