Hozzávalók:
1/2 kg liszt
25-30 dkg főtt burgonya
2 dl tej
3 dkg élesztő
1 tk. cukor
1 csapott evőkanál só
olaj a sütéshez
a tálaláshoz: sajt, tejföl, fokhagyma
A burgonyát megfőzzük, és még melegen áttörjük. Az élesztőt a langyos-cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a burgonyát, a felfuttatott élesztőt, és jól kidolgozzuk a tésztát.
Langyos helyen duplájára kelesztjük, majd olajos kézzel gombócokat szakítunk belőle és olajozott tálcára tesszük őket.
Majd egy mély serpenyőben olajat melegítünk. A gombócokat olajos kézzel lángos formára húzzuk és kettesével kisütjük. A kész lángosokat papírtörlőre tesszük, hogy lecsöpögjenek, majd ízlés szerint tejföllel, sajttal, fokhagymás kencével tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése