2012. november 3., szombat

Sajtos pogácsa

Nagy kedvencem Marcsi blogja, a Limara péksége. Amikor sütni szeretnék valamit, először mindig nála nézek körül. Most a sajtos pogácsáját próbáltam ki, kisebb változtatással.


Hozzávalók:

45 dkg finomliszt
15 dkg teljes kiőrlésű liszt
1 evőkanál só
25 dkg margarin
20 dkg trappista sajt
10 dkg füstölt sajt
1/2 dl tej
1 tk. cukor
3 dkg élesző
2 dl tejföl
1 tojás

A tetejére:

1 tojás
reszelt sajt

A langyos tejbe beleteszem a cukrot és felfuttatom benne az élesztőt. A liszteket egy tálba szitálom, elkeverem a sóval és belemorzsolom a margarint. Hozzáadom a 2 féle reszelt sajtot és azt is belekeverem. A közepébe mélyedést csinálok és beleütöm a tojást, beleöntöm a felfuttatott élesztőt és a tejfölt. A hozzávalókat alaposan összegyúrom, majd folpackba csomagolom és 2-3 órára beteszem a hűtőbe.
Sütés előtt kiveszem, ujjnyi vastagra nyújtom és kicsi pogácsaszaggatóval kiszaggatom. Egy sütőlemezt kibélelek sütőpapírral, és a pogikat szép sorban ráhelyezem.
A tetejüket megkenem felvert tojással és a tetejükre reszelt sajtot teszek. Amíg pihennek, bekapcsolom a sütőt. Kb. 200 fokon 8-10 perc alatt megsülnek. Vigyázzunk, meg nagyon gyorsan megpirulnak.
Az eredeti receptet itt találhatjátok: Limara péksége
Marcsi, köszönöm a receptet, nagyon finom lett a pogi.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése